Tervek a II. versenypálya rendbetételére

A 80-as évek végén épült meg, és 1990-ben kapott vízjogi üzemeltetési engedélyt az Alcsi Holt-Tiszán a II. horgász versenypálya. Maga a pálya és környezete folyamatosan fejlődött: a vízfelőli partja kőlábazatot kapott, mellette aszfaltút épült, szegélyében fasor lett telepítve, hibái rendszeresen kijavításra kerültek. Végülis több lépésben érte el az 1230 fm-es teljes hosszát és mai ismert formáját. 2001-ben még elkészült a tervdokumentáció egy 700 fm-es bővítésre a sólyáig, a megvalósulás azonban elmaradt. Mára nemzetközi szinten is ismert és elismert versenypályaként tartják és tartjuk számon, de kedvező adottságai miatt nemcsak versenyzői körökben, hanem horgászberkekben is nagy népszerűségnek örvend.

Az idő vasfoga azonban- mint ahogy mást sem- ezt a pályát sem kímélte: a partvédelem hosszú szakaszokon megrongálódott, a parti járda több helyen sérült, a lépcsőlejárók balesetveszélyessé váltak.

Hasonló hiányosságok sorolhatóak fel a pálya komfortossága terén is: relatíve kevés és szűk horgászállások, kevés parkolóhely, kicsi és rossz elhelyezkedésű adminisztrációs tér, hiányos kommunális és közműellátás.

Felismerve ennek időszerűségét, a Tisza Horgászegyesület most felvállalta, hogy elvégzi a versenypálya pontos állapot felmérését, valamint erre alapozva elkészít egy részletes helyreállítási és fejlesztési tanulmánytervet, amellyel- összefogva a pályát működtető megyei szövetséggel- talán sikerrel lehet pályázati forrást találni az egyre sürgetőbb munkálatok elvégzéséhez.

 

Szolnok, 2019. február 15.
Horváth Béla

Share on FacebookMegosztás