2024.11.23 – III. Alcsi Holt-Tiszai Csónakos Pergető horgászverseny

A verseny helyszíne: Alcsi Holt-Tisza, Szolnok
Gyülekező: Szolnok, Kajak-kenu versenypálya, Sportcentrum Vízitelep
A verseny rendezője: Tisza Horgászegyesület
A verseny időpontja: 2024.11.23. szombat

Nevezés: https://forms.gle/Dss3Ao6WxzYHHzv8A

Nevezési határidő: 2024.11.20.
Nevezési díj: 10.000 HUF / csónak (2fő) A nevezési díj a verseny reggelén, a regisztrációkor fizetendő a helyszínen, készpénz formájában.
A versenyen saját csónakkal lehet indulni, a szervezők csónakot nem tudnak biztosítani, csónak bérlésre nincs lehetőség!

Verseny menete:

 06:00 – 06:30      Gyülekezés, sólyázás: Szolnok, Kajak-kenu versenypálya, Sportcentrum  vízisport telep

06:30 – 07:00      Tájékoztató a verseny lebonyolításáról, indulási rajtszám sorsolása, reggeli: friss lángos, meleg tea

07:00 – 07:30      Csónakba pakolás, felkészülés

07:30 – 08:00      Horgászandó terület elfoglalása

08:00 – 10.45      Verseny I. rész

10.45 – 11.15         Kötelező szektorcsere, versenyszünet

11.15 – 14.00         Verseny II. rész

14:30 – 15:00       Meleg egytálétel a Maci Laci Gyorsétkezde és Pizzéria jóvoltából

15:00 – után         Eredményhirdetés és díjátadó, Sportcentrum vízitelep

Egyéb információk:

Szervező 1: Tisza Horgászegyesület
Szervező 2: Szente Attila – nincsebbehal.hu – 06 30 757 6410
Szervező 3: Harangozó Péter – Red Fish horgászbolt 06 20 926 0546

Folyamatos verseny felügyelet/információs pont: Szolnok, Szellő úti Halőrzési központ
Mérlegelő csónakok: 4 csónak, 1-1 hivatásos halőr jelenlétével

Versenyszabályok:

A verseny területe: Szolnok, Debreceni út holtág elejétől a holtágon átívelő közúti hídig.
I. szektor: a holtág elejétől a kajak-kenu pálya 1000 méteres táblájáig
II. szektor a kajak-kenu pálya 1000 méteres táblájától a holtágon átívelő közúti hídig.
A versenyidő féltávjánál szünettel egybekötött, kötelező szektorcsere !!!

A versenyre 2 fős csapatok nevezhetnek. A csapattagok fogásainak pontjai összeadódnak, így kerülnek értékelésre.
A csapattagoknak érvényes magyar állami horgászjeggyel kell rendelkezniük! A helyszínen versenyzői területi napijegy váltható 1 forint összegért.

A versenyen az első három helyezett csapat és a legnagyobb (leghosszabb) ragadozó halat fogó horgász kerül díjazásra.

Díjazás:

1. helyezett csapat: 1-1 Éves országos MOHOSZ horgász sportjegy a csapattagok részére ( 2025. évre ) + 90.000 Ft értékű 2db Abu Garcia Carabus csónakos pergető táska + Kupa

2. helyezett csapat: Éves Tisza HE pergető horgászengedély ( 2025. évre ) a csapattagok részére + 90.000 Ft értékű 2db Abu Garcia Carabus csónakos pergető táska  + Kupa3

3. helyezett csapat: Éves Tisza HE pergető horgászengedély ( 2025. évre ) a csapattagok részére + 90.000 Ft értékű 2db Abu Garcia Carabus csónakos pergető táska  + Kupa

4.-5. helyezett: 2-2db 30.000ft értékű Savage Gear FLIP RIG BAG pergető táska. 

Legnagyobb hal: 2025. évi Alcsi Holt-Tisza területi jegy + 30.000 Ft értékű horgászcikk tárgynyeremény + Kupa

 

Robbanó (benzin) motor használata nem engedélyezett. Elektromos motor használata megengedett, de azokról, továbbá az akkumulátorokról és a csónaksúlyokról a versenyzőknek kell gondoskodni.

A rajtszámokat sorsolással döntjük el a verseny kezdetekor. A nevezett csónakok egyik fele az I. szektorra, a nevezett csónakok másik fele a II. szektorra vonatkozóan kap rajtsorszámot a sorsoláson.
A verseny időtáv felénél, 10.45 és 11.15. óra között az I. és II. szektor versenyzői szektort cserélnek a reggeli indulási rajtszámukhoz képest fordított sorrendben.

Bővebb részletek a verseny napján a helyszínen!

A horgászhelyeket a kisorsolt rajtszámoknak megfelelően, egymást követő indulással lehet megközelíteni, elfoglalni. Az indulási sorrend betartása kötelező, előzés nem engedélyezett.

Horgászni Az Alcsi Holt-Tisza versenyre kijelölt határain belül lehet, a másik csapattól 40 m oldal távolságban, rögzített csónakból, más versenyzők zavarása nélkül, egyetlen műcsalival szerelt, kézben tartott bottal lehet.
A partot meg lehet közelíteni! A horgászhely a kijelölt pályán, a szektorokon belül a verseny ideje alatt tetszőlegesen változtatható, és a csónakban bármennyi felszerelt bot lehet.

A versenyen szonár használata engedélyezett.

Csak a szabályosan fogott, min. 40 cm-es balin, min. 40 cm-es csuka, min. 60 cm-es harcsa, min. 30 cm- es süllő, és a min. 25 cm-es kősüllő, min 15cm-es sügér számít bele az eredménybe.
A külső akadással fogott hal a versenybe nem számít bele, és azonnal vissza kell helyezni a vízbe! Merítő szák és pontyzsák/haltartó használata kötelező!

Vágóhorog használata nem engedélyezett. A szabályosan fogott halakat kíméletesen, pontyzsákban vagy haltartóban élve kell tartani a mérésig. Szájbilincset használni tilos!
Mérés után minden halat vissza kell engedni! A verseny eredményébe csak a verseny helyszínén és időtartama alatt fogott hal(ak) számítanak.

Mérlegelés: eredményes fogás után minden esetben a csapatoknál kötelező tartozékként rendelkezésre álló láthatósági mellényt fel kell venni, a mérlegelők csónakkal a versenyzőhöz mennek,
és a halat regisztrálják, lemérik, lefényképezik. Elpusztult hal a versenybe nem számít bele! A kifogott „egyéb” halat azonnal és kíméletesen vissza kell helyezni a vízbe!

Pontozás: a szabályosan kifogott balin, csuka, harcsa, süllő, kősüllő, cm-ként 1 pontot ér. A halak az orrcsúcstól a farokúszó végéig kerülnek mérésre.
A végső sorrend az így szerzett pontok alapján dől el. A legtöbb pontot elért csapat nyeri a versenyt!

Pontegyenlőség esetén a több halat fogott csapat a kedvezményezett, azonos darabszám esetén a legnagyobb (leghosszabb) halat fogó csapat a kedvezményezett.
További egyezés esetén a nagyobb rajtszámmal rendelkező csapat a kedvezményezett.

A csónakban a versenyzőkön kívül más személy nem tartózkodhat. Kivéve a szervezők által felkért fényképész, operatőr.

A versenyzők a versenyen saját felelősségükre vesznek részt. A szervezők a versenyen esetlegesen bekövetkezett balesetekért és keletkezett bármilyen károkért felelősséget nem vállalnak.

Jogorvoslat: a verseny folyamán észlelt, vélelmezett szabálytalanságokat a rendezőség megadott telefonszámán haladéktalanul jelezni kell.
Amennyiben a megtett intézkedés a jelzéssel élő, vagy az érintett versenyzőnek, csapatnak nem megfelelő, akkor jogában áll ezt óvásként, a verseny végétől számított 30 percen belül írásos formában benyújtani.

A tanú(k) megjelenéséről az érdekelt félnek kell gondoskodnia. Óvást az adott verseny rendezői bírálják el. Az óvás elbírálását követően a további jogorvoslatnak helye nincs.

A szervezők a versenyből kizárják azt a versenyzőt, illetve csapatot, mely a környezetét, a vizet szennyezi, gondatlan magatartásával kárt okoz,
vagy a többi versenyzőt veszélyezteti, illetve, nem tesz meg minden tőle elvárhatót a halak védelme, megóvása érdekében.

A Szervezők nem kötelesek automatikusan minden nevezést elfogadni.

A Szervezők a változtatás jogát fenntartják, melyről minden jelentkezőt emailben értesitenek!

Plakát megtekintése >>>

Share on FacebookMegosztás